Željko Gvozdić je bil rojen v Karlovcu in je odraščal v Zagrebu na Hrvaškem. S treningom Taekwon-do-ja je začel leta 1972 v Zagrebškem klubu ”Center”, treningi so potekali petkrat tedensko po tri ure. Rezultat trdega dela se je pokazal že na državnem prvenstvu Jugoslavije leta 1974, ko je v borbah do 65 kg dosegel drugo mesto. I. DAN je Željku Gvozdiču leta 1976 podelil Master Sun Jae Park, VII. DAN.

 

   
Željko Gvozdič polaga izpit za črni pas 1.DAN Sun Jae Park, VII. DAN

 

 
Željko Gvozdić, forma Hwarang na DP 1976 polaganje za črni pas I.DAN

Na svetovnem nivoju se je razdor v Taekwon-do-ju že začel, na Hrvaškem je na popularnosti začel pridobivati WTF. Da bi pokazal svoje nestrinjanje je Željko Gvozdič prenehal s treningi; nove Palke in Poomse so se mu zdele velik korak nazaj. V tem obdobju je treniral TAEKWON-DO, TAJSKI BOKS (MUAY THAI), AIKIDO. V zgodnjih 80-ih se je preselil v Slovenijo.

veseli dnevi Muay-Thai,
Željko Gvozdić in Zoran Rebac

 

Siniša Pavić, drži desko
Željko Gvozdić, goro-chagi – test moči

forma Hwarang

 

General Choi in Željko Gvozdić

Željko Gvozdić in Zoran Rebac

 

Borba med Željkom Gvozdićem in “Mekijem”

Demonstracija Djuka Kralj, II.DAN, lomi desko na dolio,
desko drži mojstrski kandidat Željko Gvozdić, DP 1976

Novo okolje je bil eden od razlogov, da je začel pogrešati Taekwon-do, zato je leta 1992 ustanovil Taekwon-do klub ter ga poimenoval po mestu kjer je našel svoj dom – Radovljica. V dokaj kratkem času je klub postal zelo uspešen. Danes je Master Željko Gvozdić, VII.DAN še edini od četrte generacije mojstrov slavne zagrebške šole, ki še vedno poučuje mlajše generacije.

Željko Gvozdić z mojstrom Kim Ho-Tae

Mojster Kim Ho-Tae

 

Leto 1995/96 – Srebrna kolajna iz Knokke-Heista na Nizozemskem,
Borut Kogovšek in Dejan Mencinger

Evropsko prvenstvo v Trebonu, CZ, 2002

tren1

Foto galerija…